Wie ben ik?

Jan Traas, een expert op het gebied van Privacy & Security, en de informatiebeveiligingsnormen ISO27000 en NEN7510.

Na mijn studie commerciƫle economie ben ik gaan werken als account manager en consultant in de IT industrie bij Philips, Digital Equipment, Origin, (tegenwoordig Atos) en Rsult op het gebied van ERP-applicaties, infrastructuur, Privacy & Security en informatiebeveiliging.

Het intensief samenwerken met software- en hardwarepartners is een rol die ik de afgelopen jaren met veel enthousiasme heb vervuld. Microsoft, SAP, IBM, EMC, VMware, Oracle, HP, Dell, Cisco, Bitdefender, F-Secure zijn een aantal technologiepartijen waarmee ik voor internationale klanten en de top van het MKB heb gewerkt. Vanaf 2014 ben ik mezelf gaan specialiseren in Privacy & Security oplossingen waar de markt steeds meer om vraagt, mede gedreven door de strengere privacywetgeving vanaf 2018.

Ik sta geregistreerd als Functionaris Gegevensbescherming bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mijn kennisgebied is gericht op Privacy & Security compliance voor diverse branches. Tevens beschik ik over diepgaande kennis van de AVG Privacy verplichtingen en de ISO27000 en NEN7510 normeringen voor informatiebeveiliging. Trainingen en lezingen op het gebied van Privacy & Security faciliteer ik met regelmaat. Momenteel ben ik een aantal dagen per week werkzaam als Privacy & Security Officer bij Stichting De Zorgboog, een grote systeemzorgaanbieder in oost Brabant, naast mijn werkzaamheden als security adviseur.

Ik ben gehuwd, we hebben een zoon, en in mijn vrije tijd ben ik een actieve zeiler, tennisser en kook ik graag voor vrienden.